Ние имаме и формулата, и плана как да действаме, ако получим мандата. Това

...
Ние имаме и формулата, и плана как да действаме, ако получим мандата. Това
Коментари Харесай

Славов: Решенията в правителство с мандат на ДБ няма да се вземат от ГЕРБ

Ние имаме и формулата, и проекта по какъв начин да действаме, ако получим мандата. Това сподели в изявление за БНР Атанас Славов от " " преди връчването на третия мандат. Демократична България предлага да се създаде управление с къс небосвод, подсети той и добави, че с изключение на експертиза, едно такова ръководство би трябвало да има и политическа легитимност и поддръжка.

По думите му се предлага " формула на служебно държавно управление, определено от Народното събрание, така наречен техническо държавно управление , което да се концентрира върху тези цели " и това няма да е " обичайна съдружна формула, която покрива целия набор от въпроси ".

" Риск има, изключително когато би трябвало да се договаря поддръжка или да се получава поддръжка от политически сили, които са известни със своята поредност.  Гаранцията, че няма да се стигне до следващото финтиране на упованията и очакванията  на огромна група български жители за смяна, за промяна и за европеизация, са, че  в случай че се блокира значима промяна, това държавно управление ще подаде оставка и отиваме на избори . Гаранцията ще е в личностите, които ще бъдат номинирани за министър председател и за министри, тъй че да не се огънат елементарно пред напън от разнообразни страни, нито да се изкушат толкоз елементарно от разнообразни богатства, които се оферират на хора, заемащи тези постове ", разяснява депутатът от Демократична България.

" Решенията в едно такова държавно управление няма да се вземат от ГЕРБ , а ще се вземат от мандатоносителя ", заключи тематиката Славов.

Разглеждането на двата законопроекта за промени в Наказателно-процесуален кодекс – на Министерския съвет и на Надежда Йорданова, които плануват дейно произвеждане за следствие на основния прокурор, ще покаже " дали въобще е допустимо някакво болшинство към правосъдна промяна  в този парламент ", счита той.

Славов назова разглеждането на законопроектите " тест до каква степен този състав на Народното събрание може да се ангажира със сериозна правосъдна промяна ".

И двата законопроекта дават възможност  да се направи оптималното със закон, без да се трансформира Конституцията , означи депутатът.

В предаването " Преди всички " той изрази мнение, че  в случай че не желаеме да чуем гласовете за правосъдната промяна , сме обречени да останем в периферията на Европейски Съюз.

В настоящата конструкция и система на прокуратурата без значение следствие на основния прокурор не може да бъде осъществено, акцентира депутатът.

Предложената формула  ще издържи теста за конституционосъобразност , посочи Атанас Славов, запитан всичко в предлаганите промени ли е в синхрон с Конституцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР